Naslovna » BG svaštara » „Super tattoo – Candy ink“ u Superstoru
Candy ink
Candy ink

„Super tattoo – Candy ink“ u Superstoru

U petak, 23. septembra u 19.00, u „Supermarket concept store“ (Višnjićeva 10) biće otvoren Tattoo centar „Candy Ink“.

Sa željom da promoviše kulturu i umetnost tetovaže i okupi njene ljubitelje i poklonike, studio „Candy Ink“ je razvio novi koncept tetoviranja u Beogradu. Tim koji čine majstori sa velikim iskustvom i različitim umetničkim senzibilitetima, koristeći ‘starbright’ boje, otkriće moderne stilove i nove tehnike tetoviranja.

Tattoo majstori će na dan otvaranja (19.00 do 1.00) svim zainteresovanim gostima besplatno uraditi tetovažu jednog slova. (DuB)

[box_dark]Praksa tetoviranja i oslikavanja tela, stara gotovo koliko i samo čovečanstvo, kroz istoriju je bila prisutna u različitim civilizacijama. Veruje se da su i pećinski ljudi crtali po svojim telima, a poznati su primeri ritualnih oslikavanja kod Inka, Maja, starih Egipćana, plemena iz Evore, Azije, Južne Amerike. Tokom vremena su se menjale tehnike tetoviranja, motivi i značenja tetovaža. A tetovirali su se svi – od robova do kraljeva. Posle izuma prve tatu mašinice, pre više od jednog veka, tetoviranje postaje sve popularnije i rasprostranjenije. Sam čin tetoviranja predstavlja nezaboravno i na svoj način jedinstveno iskustvo koje na koži trajno ostavlja motiv sa određenim značenjem i simbolikom – ostavlja tetovažu koja postaje deo osobe koja je nosi.[/box_dark]