Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Umivaju Pionir i Arenu za EP u rukometu 2012.

Umivaju Pionir i Arenu za EP u rukometu 2012.

Posle košarkaša, odbojkaša i odbojkašica, Beograd će početkom sledeće godine biti domaćin najboljim rukometašima na Starom kontinentu. Predstavnici međunarodne rukometne federacije EHF juče su pregledali halu Pionir i Beogradsku arenu u kojima će se igrati utakmice i zaključeno je da je veliki deo posla u pripremi ovog takmičenja završen.

Iako je u oba sportska objekta pre šest godina održano Evropsko prvenstvo u košarci, za nadmetanje najuspešnijih rukometnih selekcija bilo je neophodno da se obave određeni građevinski radovi. Najviše posla radnici su imali u pripremi hale na Paliluli.

– U Pioniru smo renovirali kompletno svlačionice i sanitarne čvorove kako u delu gde borave igrači tako i u sektorima gde se nalazi publika. Po nalogu EHF-a odvojili smo tribine od VIP dela u kom smo promenili i sva sedišta; uredili smo i press centar. Takođe, na tribinama smo postavili određeni broj novih stolica – objašnjava Aca Kovačević, gradski sekretar za sport, i dodaje da je Grad uložio 30 miliona dinara kako bi adaptiralo halu Pionir za najveća takmičenja.

U rukometnom savezu Srbije ističu da je 99 odsto radova završeno, a da će se preostali poslovi obavljati po završetku EP u odbojci za žene i „Trofeja Beograda“ u tekvondu koji su na programu u hali Pionir krajem septembra i sredinom oktobra.

– Preostalo je da doradimo svetla u hali, prilagodimo montažne tribine na skraćenim stranama terena, kao i da uredimo parking prostor. Svojevrsno testiranje hale imaćemo 5. novembra kada ćemo u prijateljskom meču ugostiti Hrvatsku – kaže Mazan Džemelovski, direktor Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine.

I Beogradsku arenu očekuje „umivanje“ do kraja godine, pošto se u ovom objektu do sada nikada nije igrao rukomet.
– Pošto će se u areni igrati polufinale i finale na prvenstvu moraćemo da obezbedimo VIP prostor za 600 ljudi. Takođe, tek treba da u tom objektu postavimo jedinstveni sistem mobilne, fiksne i internet komunikacije kako bi, pre svih, novinari imali optimalne uslove za rad – ističe Mazan.

Delegacija EHF imala je posebne zahteve kada je reč o uređenju prostora gde će stajati kamere prilikom realizacije televizijskog prenosa rukometnih utakmica iz hale Pionir.
– Kamere će stajati na potpuno suprotnom mestu u odnosu na situaciju kada se igraju košarkaške utakmice, na primer, Evrolige“, priča Aca Kovačević i dodaje da su u EHF-u imali primedbe čak i na boju zida u blizini montažnih tribina. (24 sata)

[box_dark]Velika takmičenja u Beogradu do februara 2012. godine
23. sep. – 2. okt. 2011. EP u odbojci za žene
29. sep. – 1. okt. 2011. SP u rvanju grepling i pankracione stilom
22. i 23. okt. 2011. „Galebov trofej Beograda“ u tekvondu
15-29. jan. 2012. EP u rukometu za muškarce[/box_dark]