Naslovna » Izlasci » Izložbe » Valerio Beruti – crteži, skulpture, instalacije…

Valerio Beruti – crteži, skulpture, instalacije…

Od 7. (20.00) do 9. oktobra, u novoj zgradi Muzeja grada Beograda (Resavska 40b) biće otvorena izložba Valerija Berutija.

Postavka se sastoji od dvanaest radova realizovanih u različitim medijima – crteži, skulpture, instalacije, video radovi – od kojih su četiri premijerno urađena za beogradsku izložbu. Posle učešća na 48. Oktobarskom salonu 2007. i BELEF-u 2009.godine, Beruti će se još jednom predstaviti beogradskoj publici, ovoga puta svojom samostalnom izložbom.

Umetnik ostaje u međuprostoru depersonalizovanih i duboko intimnih slika detinjstva koje nas sve povezuju. Novo značenje njegovom radu daje istorija prostora u kome se izložba održava, jer je gotovo nemoguće ne tumačiti veze između vojničke doktrine, izolacije, destrukcije, nasilja i fragilnih dečijih kontura smeštenih u taj prostor.

Izložba je realizovana pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Italije u Beogradu, uz podršku Secienergia Gruppo Industriale Meccaferi, a u organizaciji Kulturnog centra Beograda i Italijanskog instituta za kulturu.

Radovi mogu da se pogledaju svakoga dana od 14.00 do 21.00. (DuB)