Naslovna » BG svaštara » „Zato što volim Skadarliju“ i ovog vikenda

„Zato što volim Skadarliju“ i ovog vikenda

Turistička organizacija Beograda i Etno-klub „Tešnjar“, već tradicionalno, održaće kod restorana „Tri šešira“ kulturno-edukativnu, humanitarnu i turističku manifestaciju „Zato što volim Skadarliju“.

Za predstojeći vikend, 3. i 4. septembra, predviđen je „Dan vinila“, svojevrsna berza ploča, „Deveta umetnost naše mladosti“ uz razmenu stripova uz koje smo odrasli, „Umetnost gravera“ prikazana na poštanskim markama i finale u gađanju balona iz praćke. JKP „Gradske pijace“ predstaviće projekat „Pijaca trgova“.

Prošlog vikenda otvorena je velika humanitarna akcija u kojoj će se sredstva skupljati prodajom palete ručno izrađenih predmeta iz radionice „Tešnjara“ sa logom TOB-a, kao svojevrsni suvenir, napravljenih specijalno za ovu akciju, a sredstva će se donirati Svratištu u Krfskoj ulici.

Oba dana tokom manifestacije, od 11.00 do 14.00, biće održavani besplatni časovi male škole veza i drugih tehnika starih zanata. Posetioci mogu čuti kratka zanimljiva predavanja o istoriji, događajima u staroj Skadarliji i Beogradu, istorijatu pijaca i trgova, upoznati se sa tehnikama starih zanata i njihovoj primeni u sadašnjem vremenu. Za vikende u septembru predviđene su modne revije autentičnih narodnih nošnji, ručno rađenih haljina i stiliziovanih odevnih predmeta inspirisanih prošlim vremenima, kao i gostovanje KUD-ova koji će izvoditi gradske igre. (Beoinfo)