Naslovna » BG svaštara » „Zmajev trag“ na Beogradskoj tvrđavi

„Zmajev trag“ na Beogradskoj tvrđavi

Posetioci Beogradske tvrđave mogu da se oprobaju u prvoj real life igrici u Srbiji „Zmajev trag“ i uz pomoć mobilnih telefona da istražuju prostor Tvrđave i Kalemegdana i da zaustave „zmaja“.

Igra, koju je JP „Beogradska tvrđava“ pokrenula prošle godine, sadrži niz edukativnih i zanimljivih zadataka koji zahtevaju brzo rasuđivanje i snalaženje u prostoru i vremenu. Takmičari mogu da potraže i pomoć prolaznika, a igra predstavlja idealan način da se upoznaju neka od najvećih i najvažnijih kulturnih dobara Beograda i Srbije.

Ovu igru mogu samostalno da igraju osobe starije od 15 godina, dok mlađi igraju u pratnji roditelja ili nastavnika. Za igranje je neophodno poneti bilo koji lični dokument sa jedinstvenim matičnim brojem kao i telefon sa Bluetooth-om.

Do petka, 16. septembra, tokom promotivnog perioda, posetioci će besplatno moći da se upuste u avanturu „Zmajev trag“, a posle toga će se ulaznice za igru po ceni od 250 dinara prodavati u Suvernici Beogradske tvrđave u unutrašnjoj Stambol kapiji. (DuB)