Naslovna » BG špijun » 14. Pančevački jazz festival

14. Pančevački jazz festival

Od 11. do 13. novembra u Kulturnom centru Pančeva (Vojvode Živojina Mišića 4) biće održan 14. Pančevački jazz festival.

Festival je pokrenut 1998. godine i u okviru njegovih programa nastupali su mnogi renomirani svetski izvođači, kao i najcenjeniji jazz umetnici domaće scene. Među gostima su bili Roy Hargrove, Eddie Henderson, Denise Janah, Adriane Muttenthaler, Bojan Zulfikarpasić, Victor Bailey, Hubert Tubbs i drugi. Na festivalu se prostor daje i muzičarima poniklim u Pančevu, koje decenijama ima svoju jazz publiku i izvođače. Festival najčešće prati i izložba fotografija.

Ove godine, Mike Stern, jedan od najboljih jazz gitarista današnjice, nastupiće sa bendom 11. novembra. Mike Stern Band na sceni će biti sa Daveom Wecklom, a pored njih tu će biti i Chris Minh Docky (electric & acoustic bass) i Bob Malach (sax).

Ulaznice za koncert mogu da se kupe na blagajni KC Pančeva po ceni od 1.000 dinara. Zbog velikog interesovanja za nastup Mikea Sterna maksimalan broj ulaznica koje će jedna osoba moći da kupi su dve (ulaznice će se prodavati samo uz ličnu kartu), neće biti moguća rezervacija ulaznica, broj karata je ograničen. Ova procedura važi samo za prvi festivalski dan.

Lynne Arriale, poznata jazz pijanistkinja čiji su nastupi impresivno muzičko iskustvo, nastupiće 12. novembra od 22.00. Iste večeri od 20.30, na pančevačkom festivalu gostovaće austrijsko-srpski savremeni jazz bend Triple Ace.

Treće večeri ovogodišnjeg, 14. Pančevačkog jazz festivala, održaće se gala koncert: Veče muzike Roberta Haubera – Tribute to Bill Evans. Orkestar koji će nastupiti okupio je izuzetne soliste sa ciljem što bolje interpretacije sjajnih dostignuća Roberta Haubera, koji je aranžirao neke od najtežih i najlepših kompozicija Billa Evansa, velikog pijaniste i džez revolucionara. Posle gala koncerta, u sali KC Pančeva nastupiće od 22.00 Vladimir Kostadinović New York Quartet(dub)