Naslovna » Izlasci » Izložbe » 16. Bijenale keramike Beograd

16. Bijenale keramike Beograd

U Holu Radio-televizije Srbije (Takovska 10), od 11. (19.00) do 30. oktobra biće otvoreno 16. Bijenale keramike Beograd.

Ovo je tradicionalna izložba koju organizuju Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) i Sekcija ze umetnost i dizajn keramike i stakla više od trideset godina.

Savet izložbe je za ovogodišnju postavku odabrao šezdesetak radova 46 umetnika. Biće izložena keramika, porcelan, kamenina, majolika, raku u kombinaciji sa drvetom, metalom, staklom; podne i zidne instalacije, panoi, keramoskulpture, posudna i utilitarna keramika…

Cilj je predstavljanje najboljih i najnovijih dostignuća iz oblasti savremene umetničke keramike, sa idejom da na kvalitetan način prikaže najznačajnija ostvarenja nastala u periodu između dva Bijenala. Vizija ove manifestacije je da doprinese popularizaciji umetnosti i dizajna keramike u Beogradu, u kome i umetnici i publika mogu da istraže najnovije tendencije i doprinesu kreiranju buduće sveže i hrabre interpretacije keramike. (dub)