Naslovna » Izlasci » Festivali » 8. Beogradski tango festival

8. Beogradski tango festival

Velikim tango spektaklom, koji će se u četvrtak, 3. novembra od 20.00 održati u Kolarčevoj zadužbini (Studentski trg 5), biće otvoren 8. međunarodni Beogradski tango festival u organizaciji Beogradske tango asocijacije.

Publici će se predstaviti Beltango quintet, domaći ansambl koji važi za jedan od najpriznatijih svetskih tango orkestara. Na sceni će im se pridružiti tango plesači iz Buenos Ajresa, Adrian Veredice i Alejandra Hobert i Daniel Aranda i Annatina Luck, te gosti iz Budimpešte Johanna Kulik, Josip Bartulovič i Santiago Maciel, a na programu će biti numere iz različitih tango epoha.

Festival će se nastaviti 4, 5. i 6. novembra gala plesnim večerima u Centralnom domu Vojske Srbije i JRB-u, a tokom festivala biće organizovane i majstorske radionice za ljubitelje tanga sa plesnim iskustvom.

Programe Festivala svake godine, pored mnogobrojne domaće publike, posećuju i brojni tango turisti iz dvadesetak svetskih zemalja, jer je Festival, već u prvim godinama svoga postojanja, Beograd i Srbiju ucrtao na nezaobilazno mesto na mapi tango turizma i svetskih tango festivala.

Pokrovitelji festivala su i ove godine Opština Stari grad, Sekretarijat za kulturu grada Beograda i Ambasada Argentine. (dub)

PROGRAM

Četvrtak, 3. novembar
Kolarac (Studentski trg 5)
(20.00) Tango spektakl
Beltango quinteto i prijatelji plesači: Adrian Veredice & Alejandra Hobert, Daniel Aranda & Annatina Luck, Johanna Kulik, Santiago Maciel & Josip Bartulovic; specijalni gosti: Petar Maric accordeon, Srem Tamburica Orchestra; voditelj: Dejan Đurović.
Cene ulaznica: 800 i 1.000 dinara.

Hotel Royal (Kralja Petra 56)
(22.00-4.00) Intro Milonga
DJ Nemanja Marić
Cena ulaznice: 300 dinara.

Petak, 4. novembar
JRB (Kneza Miloša 82)
(22.00-4.00) Gran Milonga
Specijalni gosti: Daniel Aranda & Annatina Luck; DJ Adrian Veredice – Argentina; DJ Virulazo – Švajcarska.
Cena ulaznice: 1.000 dinara.

Subota, 5. novembar
Dom Vojske Srbije (Braće Jugović 19)
(22.00-4.00) Tango bal
Specijalni gosti: Adrian Veredice & Alejandra Hobert – Argentina; Beltango Quinteto; DJ Pino Dangiola – Švedska.
Cena ulaznice: 1.500 dinara.

Nedelja, 6. novembar
JRB Milonga (Kneza Miloša 82)
(22.00-4.00) Chillout Milonga
DJ Nemanja Marić
Cena ulaznice: 500 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.