Naslovna » Izlasci » Sport » ABA liga, prvo kolo

ABA liga, prvo kolo

U subotu, 8. oktobra, biće odigrane utakmice prvog kola ABA lige (Adriatic Basketball Association – NLB liga).

U beogradskoj Hali Pionir (Čarlija Čaplina 39) biće odigrana utakmica između Crvene zvezde i Hemofarma (18.15). Košarkaši Zvezde do sada su sa Vrščanima odigrali ukupno 47 utakmica i zabeležili su 22 pobede i 27 poraza.

Očekivanja pred start nove sezone izneo je trener Crvene zvezde Svetislav Pešić:
– Odigrali smo dovoljan broj utakmica u pripremnom periodu i to nam je bilo potrebno da se dobro upoznamo. Igrali smo sa timovima različitog kvaliteta. Više treninga na utakmicama neće biti, ali proces selekcije se nastavlja. Nismo je završili i svi igrači će, prema mogućnostima, dobijati i dalje šansu i kroz trening i kroz uzakmice, da viidmo koliko i kako mogu da pomažu u vrhunskim rezultatima. O protivnicima uvek najbolje, ne samo zbog respekta, već i zbog toga što stvarno imaju dobre rezultate. Znamo da se radi o timu koji zaslužuje maksimalno poštovanje. Ne govirmo ovo zbog toga što se plašim poraza, o tome ni ne razmišljam. Za ovaj deo sezone smo se dovoljno dobro pripremili, ako ništa drugo onda motivaciono, jer svi jedva čekaju da počne sezona i mislim da ćemo svi dati maksimum kao protiv Bajerna.

Cene ulaznica za utakmicu sa Hemofarmom su 200, 300, 500 i 700 dinara, a mogu se kupiti na blagajni Pionira do početka utakmice. Duel crveno-belih i Vrščana biće direktno prenošen na Televiziji B92 i Arena sport.

Ostale utakmice prvog kola: Olimpija – Zlatorog, Zagreb – Partizan, Helios – Široki, Radnički – Cibona. (dub)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.