Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Akcija „Recikliram, dakle postojim!“

Akcija „Recikliram, dakle postojim!“

Za sedam dana, koliko je trajala akcija „Recikliram, dakle postojim!“, prikupljeno je ukupno 5,3 tone opasnog elektronskog i električnog otpada, što je organizator ocenio uspehom, najavivši intenzivniji nastavak ove akcije i narednih godina.

Nemačko privredno udruženje u Srbiji zajedno sa svojim članom, preduzećem BiS Reciklažni centar i nemačkom privrednom i kulturnom zajednicom u Beogradu, sprovelo je u vremenu od 15. do 22. septembra veliku akciju prijema opasnog elektronskog i električnog otpada. Ovu akciju aktivno su podržali Delegacija nemačke privrede u Srbiji, Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine, Opština Stari grad, Nemačka škola u Beogradu, JKP „Gradska čistoća“, Nemačka ambasada, Goethe institut, građani Beograda i desetak kompanija-članica Nemačkog privrednog udruženja u Beogradu.

Za sedam dana, koliko je akcija trajala, prikupljeno je ukupno 5,3 tone elektronskog i električnog otpada koji će biti u potpunosti recikliran u modernom pogonu BiS reciklažnog centra u Pančevu, što je organizator ocenio velikim uspehom.

Po rečima Sandre Binder iz Nemačkog privrednog udruženja u Beogradu, i Vanje Radenković iz BiS reciklažnog centra, među kompanijama koje su se pridružile akciji najviše otpada, čak 1,7 tona, prikupila je kompanija Knauf Insulation. Najavljen je intenzivniji nastavak i proširivanje ove ekološke akcije i u narednim godinama. (dub)