Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Bazar rukotvorina i starih zanata u Požeškoj

Bazar rukotvorina i starih zanata u Požeškoj

U organizaciji udruženja „Naše ruke“ i opštine Čukarica, do nedelje 16. oktobra, biće otvoren Bazar rukotvorina i starih zanata u Požeškoj ulici.

Nacionalna asocijacija za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“ osnovana je pre četiri godine s ciljem da okupi umetnike i zanatlije koji se dugi niz godina bave očuvanjem starih i umetničkih zanata i ručno izrađuju raznovrsne suvenirske, umetničke, odevne i upotrebne predmete narodne radinosti.

Asocijacija nastoji da u okviru kreativnih radionica afirmiše, edukuje i ukaže na značaj očuvanja starih umetničkih zanata kao dela najstarije srpske kulturne tradicije. Bazar u Požeškoj ulici na Banovom brdu jedna je u nizu manifestacija koje se održavaju u veoma posećenoj i o omiljenoj ulici na Čukarici.

Iz opštine Čukarica pozvali su i domaćice da se priključe Bazaru rukotvorina na Čukarici i da ponude svoj ajvar na degustaciju i prodaju na tezgama u Požeškoj, 15. i 16. oktobra. Izlagačke tezge će obezbediti opština, a svi zainteresovani mogu da se jave za dodatne informacije na broj 3052-120. (Beoinfo)