Naslovna » BG svaštara » Beogradizacija i ove subote na više mesta u gradu

Beogradizacija i ove subote na više mesta u gradu

Beogradizacija Beograda će i ove subote (29. oktobra) probuditi duh grada i pokazati da kultura ne mora da živi samo u institucijama već i na ulici, pijaci, u pekari, tramvaju ili na železničkoj stanici.

Tako će od 10.00 do 13.00 volonteri i grafiteri uređivati Železničku stanicu Novi Beograd, a od 11.00 do 13.00 održaće se mala škola slušanja klasike na Kolarcu. Mala škola pozorišta biće održana od 12.00 do 14.00, u kojoj će glumci Ateljea 212 voditi decu kroz tajne pozorišta. Od 10.00 do 12.00 volonteri će na Bajlonijevoj pijaci, Kaleniću, Zelenom vencu i Palilulskoj pijaci pomagati starijim sugrađanima sa osmehom, a u muzičkom BG vozu, u isto vreme, od „Vuka“ pa do „Buvljaka“ sugrađane će zabaljati kvartet „Nevski“. Od 9.00 do 15.00 putnici „muzičkog tramvaja“ na liniji 7 besplatno će se voziti i slušati dobru muziku.

Beogradizacija Beograda je akcija oživljavanja kulturne scene grada i očuvanja tradicionalnih vrednosti koju grad Beograd, u izvršnoj produkciji „Dadova“, sprovodi svake poslednje subote u mesecu. Ovaj projekat se realizuje zahvaljujući strateškom sporazumu u oblasti kulture koji su potpisali grad Beograd i NIS, u okviru svog korporativnog programa „Kultura bez granica“. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.