Naslovna » BG servis » Cena pojedinačne karte za prevoz veća za 20 odsto

Cena pojedinačne karte za prevoz veća za 20 odsto

Cena pojedinačne karte u javnom gradskom prevozu biće od 1. novembra veća za 20 odsto, pa će pojedinačna karta za prvu zonu kupljenu na kiosku koštati 60 (umesto dosadašnjih 50) dinara, dok će karta kupljena kod vozača umesto 100 iznositi 120 dinara. Za drugu zonu, karta kupljena na kiosku koštaće 95, a kod vozača 145 dinara, kaže se u saopštenju GSP „Beograd“. Stare karte (od 50 dinara) važiće do 10. novembra, posle čega će moći da se zamene za nove, uz doplatu do 20. novembra na šalterima GSP „Beograd“ u Kneginje Ljubice 29.

GSP „Beograd“ još jednom podseća da je kupovina mesečne markice najjeftiniji i najkomforniji vid korišćenja usluge javnog gradskog prevoza. Prednosti markice kao načina plaćanja usluge u odnosu na pojedinačnu kartu su što omogućava neograničen broj vožnji na svim linijama ITS-a, neograničen broj presedanja na svim linijama u ITS-u, važi i vikendom i praznikom, kupuje se jednom mesečno, cena jedne vožnje plaćene markicom znatno je niža od cene vožnje plaćene pojedinačnom kartom (na primer, cena jedne vožnje plaćene markicom za povlašćene kategorije iznosi 12,62 dinara, a za zaposlene 25,88 dinara) i cena markice niža je od cene doplatne karte („kazne“) koja iznosi 3.000 dinara.

Markice se mogu kupiti na 27 prodajnih mesta GSP „Beograd“. Radno vreme šaltera za prodaju je od 7.00 do 19.00 i prilagođeno je potrebama svih kategorija putnika. Iz GSP-a apeluju na korisnike njihovih usluga da markice kupuju isključivo na prodajnim mestima GSP „Beograd“, kako bi izbegli neprijatnosti zbog moguće kupovine falsifikata. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.