Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Havana&Belgrado

Festival Havana&Belgrado

Od 11. do 14. novembra u Studentskom kulturnom centru (Kralja Milana 48) biće održan prvi festival kubanske muzike i plesa Havana&Belgrado.

Projekat je osmislila grupa mladih ljudi koji žele da predstave beogradskoj publici muziku i plesove koje nisu bili u prilici da čuju uživo u Beogradu.

Muzički program festivala kao i plesne večeri biće prava senzacija u svetu salse i latino muzike. Festival će otvoriti jedan od svetski najpopularnijih kubanskih bendova Manolito y Su Trabuco čiji sastav čini 16 vrhunskih muzičara. Ovaj bend postoji već 18 godina i ima zavidno međunarodno iskustvo.

Drugi deo programa čine nastupi najpoznatijih kubanskih instruktora koji će izvoditi kako tradicionalne, koji su direktno povezani sa kulturom i religijom Kube, tako i moderne kubanske plesove. Pored njih tu su i didžejevi koji važe za najbolje poznavaoce kubanske muzike u Evropi, a dolaze iz Nemačke, Francuske i Italije. Samo ime festivala nagoveštava da će se u Beogradu tih dana osetiti duh Kube tako da su dobrodošli svi zaljubljenici ove specifične zemlje, njene muzike i plesa.

Učestvovanje u radionicama košta 100 evra, a karta za sve žurke i koncert košta 40 evra. Za više informacija posetite internet adresu www.havanabelgrado.com. (dub)

PROGRAM

Petak, 11. novembar (SKC)
(21.00) Svečano otvaranje
(23.00) Koncert: Manolito y Su Trabuco

Subota, 12. novembar
(10.00) Radionice (DKC, Kozjačka 3-5)
(21.00) Gala veče (SKC)

Nedelja, 13. novembar
(11.00) Radionice (DKC, Kozjačka 3-5)
(21.00) DJ Havana-Belgrado party (SKC)