Naslovna » BG servis » „Fontana“ uskoro u novom sjaju

„Fontana“ uskoro u novom sjaju

Tržni centar „Fontana“, sa istoimenim bioskopom, jedan od simbola Novog Beograda, uskoro će vratiti stari sjaj.

Posle više od decenije propadanja, radovi na obnovi nekada veoma popularnog bioskopa privode se kraju. Rekonstrukciju ruinirane sale finansirala je opština Novi Beograd, koja planira da od „Fontane“ napravi centar evropskog i dečjeg filma.

– Radovi u „Fontani“ ušli su u završnu fazu tako da otvaranje očekujem sledećeg meseca. Objekat je bio u očajnom stanju, sve je bilo ruinirano, krov je prokišnjavao i bio potpuno neupotrebljiv. Sada je sve to dovedeno u red i bioskop će ponovo početi da radi. Montira se najsavremenija oprema koja će pružiti razne mogućnosti. Naša ideja je da to ne bude bioskop sličan ostalim u gradu, sa komercijalnim sadržajem, već da se u njemu prikazuju dečji filmovi, kao i kvalitetna evropska, regionalna i srpska ostvarenja sedme umetnosti – rekao je Nenad Milenković, predsednik opštine.

Tehnička opremljenost bioskopa omogućiće da se u „Fontani“ gledaju ne samo filmovi već i direktni prenosi koncerata i sportski događaji.

Objekat je, po idejnom nacrtu arhitekte Uroša Martinovića, jedan od najstarijih u Novom Beogradu, izgrađen 1967. godine i proglašen za spomenik kulture. Tokom obnove kompletno je saniran. Fasada je obnovljena, ugrađena nova klimatizacija i hidroizolacija, ugrađena savremena protivpožarna oprema. Radovi su koštali oko 140 miliona dinara. (dub)