Naslovna » BG svaštara » Grad pobeđuje glad

Grad pobeđuje glad

Humanitarna akcija „Grad pobeđuje glad“ biće organizovana od 12. do 16. oktobra u šoping molu „Delta City.

Akcija se sprovodi povodom Svetskog dana hrane – 16. oktobra, a cilj je borba protiv siromaštva, promovisanje solidarnosti, humanosti i društveno odgovornog poslovanja u Srbiji. Svi humani pojedinci, ali i društveno odgovorne kompanije, imaće mogućnost da kupe i doniraju hranu, koja će se prikupljati u objektu „Super Maxi“ u Delta Cityju.

Ispred „Super Maxija“ biće izložena skulptura od hrane, simbol akcije, koja je napravljena od konzervi, tegli, flaša i sličnih namirnica. Specijalni program za najmlađe, biće organizovan 15. i 16. oktobra, od 17.00 do 19.00, kada će moći da učestvuju u kreativnom programu koji će za njih pripremiti studio za animaciju Čigra.

Po završetku akcije, sva prikupljena hrana biće uručena domaćinstvima u najugroženijim opštinama Srbije, po podacima Ministarstva rada i socijalne politike. Akcija će obuhvatiti i najsiromašniju grupu stanovništva – stara lica iz ruralnih područja, koja su evidentirana u centrima za socijalni rad opštine Knjaževac, Brus i Malo Crniće.

Finalni događaj u prisustvu mnogobrojnih gostiju i prigodan program biće održan 16. oktobra ispred „Super Maxija“ u Delta Cityju. (dub)