Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Jedanaest stabala za 011 / Beograd, 2011

Jedanaest stabala za 011 / Beograd, 2011

Udruženje građana za zaštitu šuma „Šumska vila“ u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine 1. novembra od 11.00 na padini kod SC „Košutnjak“ (pored auto-poligona) organizovaće tradicionalnu akciju sadnje stabala. Akcija nosi simboličan naziv „11 stabala za 011 / Beograd, 2011/“.

Svoje stablo će posaditi Aleksandar Šoštar, Dane Korica, Dejan Tomašević, Dragan Šešum, Slobodan Branković, Nikola Rudić, Vlada Vujasinović, teniseri, odbojkašice i drugi istaknuti sportisti. Mesto sadnje izabrano je uz pomoć JKP „Zelenilo – Beograd“ i JP „Srbijašume“. Pomoć u realizaciji projekta pružili su Sekretarijat za zaštitu životne sredine i opština Čukarica.

U dosadašnjim akcijama „Šumske vile“posađeni su drvoredi i mini-parkići na Čukaričkoj padini, kod Hale „Pionir“, na okretnici tramvaja u Bulevaru kralja Aleksandra, na Ada Huji. Stabla su sadili Mirjana Bobić Mojsilović, Jasna Šekarić, Dragana Abramović, Tanja Peternek, Gorica Nešović, Dubravka Marković, Kristina Kovač i drugi. (Beoinfo)