Naslovna » Turizam » Jesenje razgledanje Beograda

Jesenje razgledanje Beograda

Predstojećeg vikenda, poslednji put u ovoj godini, građani će biti u prilici da razgledaju Dvorski kompleks na Dedinju, podsećaju iz Turističke organizacije Beograda.

Obilazeći Kraljevski i Beli dvor, posetioci će se u dvočasovnoj šetnji, uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča, upoznati sa istorijom, umetnošću i kulturom dvorskog kompleksa. Rezervacije za ovaj program su obavezne u Turističko-informativnom centru u Knez Mihailovoj 6 ili na telefon 3281-859, a ture su organizovane u subotu i nedelju u dva termina – u 10.30 i 13.30. Polazak je sa Trga Nikole Pašića.

Šetnja kroz Beogradsku varoš i Beogradsku tvrđavu je svake subote. Polazi se ispred Palate „Albanija“ u 11.00 (srpski) i 13.00 (engleski). Traje dva sata i za to vreme posetioci će šetati gradskim ulicama i uživati u priči o istoriji grada, arhitekturi i životu Beograđana. U ovoj turi može se upoznati uže jezgro grada i Beogradska tvrđava, kao i park Kalemegdan. Takođe, zanimljiva je i šetnja kroz antički Singidunum, jer današnji Beograd počiva na ostacima nekada moćnog antičkog grada koji su sagradili Rimljani. Antičkih spomenika je malo, a oni koji nisu uništeni leže ispod modernog grada. Na potezu od Trga Republike, kod Spomenika knezu Mihailu, odakle kreće ova šetnja svake nedelje u 11.00, pa do Beogradske tvrđave i Kalemegdana, u trajanju od dva sata, zainteresovani se mogu upoznati i sa ovim delom istorije Beograda.

A ukoliko vreme bude loše, u Turističkoj organizaciji Beograda preporučuju „Tramvaj zvani Beograd“. Polazak za ovakvo razgledanje prestonice je sa tramvajske okretnice kod Zoo-vrta, petkom od 19.00 do 20.00 (na srpskom) i od 20.00 do 21.00 (na engleskom jeziku) i subotom od 17.00 do 18.00 (srpski) i od 18.00 do 19.00 (engleski). Program razgledanja je besplatan.

Sve detaljne informacije za ove i druge programe razgledanja mogu se dobiti u Turističko-informativnom centru TOB-a u Knez Mihailovoj 6 (donji nivo), na telefon 3281-859 i videti na sajtu TOB-a www.tob.co.rs. (dub)