Naslovna » Izlasci » Film » Još dva horora u Institutu Servantes

Još dva horora u Institutu Servantes

I predstojećeg petka, 7. oktobra od 20.00, u Svečanoj sali Instituta Servantes (Čika Ljubina 19), biće nastavljen ciklus „U šoku“.

Reviju fantastičnih i horor filmova upotpuniće „Veštičji voz“ (El tren de la bruja) i „Rec“ (Rec).

Prva na programu jeste projekcija filma „Veštičji voz“ o čoveku koji se nudi da bude zamorče u eksperimentu koji analizira ljudsko ponašanje u uslovima ekstremnog terora. Ukoliko uspe da preživi, dobiće značajnu novčanu nadoknadu. Ali, da li je moguće zaplašiti nekoga ko unapred zna da je u pitanju farsa? Kratkometražni film traje 17 minuta,.

Drugo delo prati novinarku i kamermana koji prave reportažu o vatrogasnoj stanici sa namerom da prikažu jednu rizičnu profesiju. Ali, dok prate njihovu ekipu u noćnom obilasku, ono što je izgledalo kao rutinska operacija spasavanja pretvara se u pravi pakao. Zatrpani u unutrašnjosti zgrade, moraće da se suoče sa nepoznatim, smrtonosnim hororom. Nešto mračno i zlokobno širi se bez ikakve kontrole. Jedino što je važno je sakriti se, preživeti, pobeći. Pobediti strah… sve dok strah ne pobedi nas. I dalje snimati. Šta god da se desi. Do poslednjeg trenutka.

Oba filma su sa titlovima na engleskom jeziku, a ulaz je besplatan. (dub)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.