Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert: Consecration

Koncert: Consecration

U Ustanovi kulture „Parobrod“ (Kapetan Mišina 6a) biće organizovan koncert benda Consecration, 22. oktobra od 22.30.

Beogradski bend već jedanaest godina ima kultni status na domaćoj rokenrol sceni. Drugi studijski album „.avi“ (Geenger Records, 2010) je, kako na domaćem terenu i ex-yu prostoru, tako i u inostranstvu pobrao sjajne kritike i proglašen je za jedan od najboljih i najvažnijih albuma u regionu u poslednjih nekoliko godina. Domaći najposećeniji muzički sajt Popboks ga je proglasio najboljim domaćim izdanjem u 2010. godini.

Consecration su prvi domaći bend koji su svoj debi album „aux“ objavili za besplatan download 13. maja 2008, zajedno uz živi album „2nd April 2008“ (sa pet novih pesama), što je ubrzo za sobom povuklo mnogobrojne pozitivne recenzije, kako stranih tako i domaćih kritičara.

Novi studijski album „Cimet“ očekuje se do kraja 2011. godine, a nekoliko pesama sa ovog albuma se u živoj verziji već mogu pogledati na Youtube sajtu. Novi album je, kao i prethodni,snimiljen uživo po principu „jen’, dva, tri“. Ovom prilikom je snimljeno 15 novih pesama i bend još nije odlučio na koji način će trostruki album objaviti.

Ulaz na koncert u okviru ciklusa „Rock’n’Dorćol“ je besplatan. (dub)