Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kubanjski Kozački hor u Sava centru

Kubanjski Kozački hor u Sava centru

Jedan od najvećih muzičko-scenskih ansambala Rusije, legendarni kubanjski Kozački hor, nastupiće u Velikoj dvorani Sava centra (Milentija Popovića 9), 21. oktobra od 20.00.

Povod za organizovanje ovog koncerta je izuzetan – svečano obeležavanje velikog jubileja, 200 godina od osnivanja svetski poznatog kubanjskog Kozačkog hora, koji je tokom dva veka postojanja dao nemerljiv doprinos negovanju ruske i svetske kulturne baštine.

Uz podršku Srpske pravoslavne crkve i Ambasade Ruske Federacije u Beogradu, kubanjski Kozački hor gostovaće u Srbiji 20 dana pre centralnog jubilarnog koncerta u Kremljovskom dvorcu u Moskvi pred političkom, kulturnom i ekonomskom elitom Rusije i brojnim stranim gostima.

Državni ansambl Ruske Federacije je predstavnik horske, muzičke i folklorne kozačke kulture čiju slavu je proneo stalnim gostovanjima širom planete. Umetnički direktor Viktor Zaharčenko i direktor Ansambla Anatolij Arefjev, predvodiće 80 članova hora, orkestra sa autentičnim instrumentima i folklornog ansambla. U ovom muzičko-scenskom i vizuelnom spektaklu, uz atraktivne koreografije, vrhunske izvođače i autentične rekvizite (sablje i koplja), publika će videti više od 800 različitih živopisnih kostima.

Repertoar je sastavljen od balada, autentičnih kozačkih folk igara, kao i dela ruske crkvene, ali i klasične muzike.

Cena ulaznica: 1.600, 1.800, 2.000 i 2.200 dinara. (dub)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.