Naslovna » BG svaštara » Kurs „Fotografija express“

Kurs „Fotografija express“

Uz podršku Kancelarije za mlade grada Beograda, SAE institut raspisao je konkurs za kurs „Fotografija express“ u okviru serije besplatnih radionica iz oblasti digitalnih medija.

Pravo prijavljivanja imaju svi mladi između 16 i 30 godina, koji imaju osnovno znanje rada na računaru. Krajnji rok za prijem prijava je 17. oktobar, do 17.00.

Tokom ovog kursa, polaznici će se upoznati sa praktičnim aspektima korišćenja digitalne kamere, kao što su prebacivanje slike na kompjuter, podešavanje slike uz pomoć digital darkroom tehnike, korekcija veličine i memorisanje slika. Poželjno je da podnosioci prijave imaju svoju DSLR kameru (aparat sa izmenjivim objektivom) ili analogni fotoaparat kako bi mogli da učestvuju u praktičnim vežbama. Prednost prilikom odabira kandidata imaće oni koji nemaju nikakvo predznanje niti iskustvo, ali koji poseduju ili mogu da donesu DSLR kameru za sopstvenu upotrebu. Polaznicima ovog kursa će na raspolaganju biti moderna oprema SAE instituta, a svi koji uspešno završe kurs posedovaće upotrebljivo praktično znanje i osnov za dalje učenje.

Pored ovog kursa, u toku oktobra i novembra ove godine u prostorijama SAE Instituta biće održane i sledeće radionice: „Grafički dizajn express“ 29. i 30.oktobra i „Film express“ 12. i 13. novembra. Ovi treninzi pomoći će odabranim polaznicima da steknu praktične veštine iz oblasti video-produkcije, grafičkog dizajna i fotografije. Obuka je bazirana na dugogodišnjem profesionalnom iskustvu predavača SAE instituta, kao i na specijalno razvijenom planu nastave zasnovanom na praktičnom pristupu učenja.

Prijave za „Express“ kurs fotografije dostavljaju se isključivo elektronskim putem na adresu: m.grulovic@sae.edu. Kurs će biti održan 22. i 23. oktobra, od 10.00 do 17.00 u studiju nedeljnika „Vreme“ (Trg Republike 5). Info: belgrade.sae.edu i kancelarijazamlade.rs. (dub)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.