Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » „La Superba“ u Areni sa gostima

„La Superba“ u Areni sa gostima

„La Superba“ Monserat Kabalje na koncertu u Beogradskoj areni, 6. novembra, nastupiće uz pratnju simfonijskog orkestra RTS uz dirigentsku palicu Hozea Kolada. Kao jedan od specijalnih gostiju na koncertu ove svetske primadone, nastupiće i Haris Džinović.

Velika diva u svakom gradu u kome nastupa, ukazuje čast, domaćim imenima iz različitih muzičkih žanrova, da sa njom stanu na pozornicu. Menadžment Monserat Kabalje odabrao je Džinovića kad su čuli njegovo izvođenje čuvene napolitanske pesme „Dicitencello Vuie“. On će na koncertu, uz pratnju simfonijskog orkestra, izvesti italijanske kancone i španske, ljubavne pesme. Imena ostalih specijalnih gostiju biće uskoro objavljena. Takođe, Monserat je odlučila da sa njom nastupi i sopran Snežana Savičić Sekulić. Monserat je ovu posebnu čast ukazala solistkinji našeg Narodnog pozorišta, zbog njenog “anđeoskog” glasa koji pleni i uspesima na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Ovo je poslednja prilika da se uživo čuje jedna od najvećih diva jer je, na početku godine, Monserat izjavila da je vreme da se povuče u svojoj 80. godini posle turneje na kojoj će posetiti sva mesta gde je ranije gostovala. Nadimak „La Superba“ koji nosi, predstavlja status apsolutne dive.

Ulaznice za koncert čuvene operske dive u prodaji su po cenama od 3.500, 4.500 i 5.500 dinara. (dub)

Prethodni tekstovi: Monserat Kabalje u Areni

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.