Naslovna » Izlasci » Sport » Međunarodni kendo trofej – Prvenstvo Beograda

Međunarodni kendo trofej – Prvenstvo Beograda

Od 11. do 13. novembra u Beogradu će biti održan Međunarodni kendo trofej – Prvenstvo Beograda.

Učestvovaće sportisti iz Evrope u individualnom i timskom takmičenju. Počasni gost je Fabrizio Mandia (4. dan), dvostruki evropski šampion (2004 i 2010). U okviru turnira održava se i dvodnevni kendo seminar pod vođstvom učitelja Shinichi Ishikubo (6. dan).

Organizator Kendo savez Beograda želi da postane stalni organizator kendo takmičenja i na taj način Beograd i Srbiju uvrsti u one gradove i zemlje koje imaju jaku sportsku tradiciju i ugled u ovoj borilačkoj veštini. Danas oko devet miliona ljudi trenira kendo, od toga sedam miliona u Japanu, gde je kendo redovan predmet u školama. Kendo je prvi put demonstriran na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964. Prvi međunarodni turnir održan je 1965.

Organizovanjem kendo takmičenja, seminara i škola Kendo savez Beograda želi da približi sport ljudima svih generacija, kako bi se njihova interesovanja usmerila ka aktivnostima koje im omogućuju kvalitetniji život, podstiču psihički i fizički razvoj i podsticaj da i sami učestvuju u razvijanju istog. (dub)

Petak, 11. novembar (19.00-21.00)
SC „Milan Gale Muškatirović“ (Tadeuša Košćuška 63)
Kendo Seminar: Shinichi Ishikubo sensei (6. dan)

Subota, 12. novembar (8.00-18.30)
SC „Vizura“ (Tošin bunar 224 a)
Kendo takmičenje

Nedelja, 13. novembar (13.00-16.00)
SC „Milan Gale Muškatirović“ (Tadeuša Košćuška 63)
Kendo Seminar: Shinichi Ishikubo sensei (6. dan) i Matsamura Mitsunori (7. dan)