Naslovna » BG servis » Na četiri noćne linije od ponedeljka polasci na pola sata

Na četiri noćne linije od ponedeljka polasci na pola sata

Direkcija za javni prevoz od ponedeljka, 24. oktobra, na četiri noćne linije uvodi polaske na pola sata umesto na sat vremena, kako je bilo do sada. Načelnik Odeljenja za kontrolu saobraćaja u direkciji, Slavoljub Skender, rekao je da je inicijativu za ovu racionalizaciju u noćnom javnom prevozu podnela Kancelarija za mlade, na zahtev građana.

– Počev od ponoći, pa okvirno do tri časa ujutro, umesto na sat, na svakih trideset minuta realizovaće se polasci sa Trga Republike na linijama 15, 27, 32 i 75. Reč je o pravcima ka Zemunu, Bežanijskoj kosi, Mirijevu i Višnjici. Efekti ovog takoreći eksperimentalnog projekta pratiće se u narednom periodu, pa ako odziv korisnika bude zadovoljavajući, postoji mogućnost da se ovakav sistem primeni na još nekim noćnim linijama – kazao je Skender.

Na osnovu sprovedenog konkursa, u Beogradu privatni prevoznici trenutno obavljaju noćni prevoz na 27 linija sa 42 autobusa. Naredne godine biće raspisan nov konkurs, kada će se revidirati i linije, jer ima dosta zahteva građana da se noćnim prevozom pokriju i drugi pravci. Najviše zahteva odnosi se na Ripanj, podavalska naselja i Novu Galeniku. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.