Naslovna » BG servis » Nova trim-stazi na Košutnjaku od 1. novembra

Nova trim-stazi na Košutnjaku od 1. novembra

Na Košutnjaku, omiljenom izletištu Beograđana, privodi se kraju izgradnja trim-staze. Ovu lokaciju obišli su ministarka za sport i omladinu Snežana Samardžić Marković i član Gradskog veća Miroslav Čučković.

On je podsetio da su građani u akciji „Otvorena vrata“ izneli zahtev da se preuredi omiljena, ali oronula trim-staza u zelenoj oazi Beograda.
– Za nepuna dva meseca, popularna deonica za rekreaciju postala je reprezentativan trim-centar. Saradnja sa građanima, na zadovoljstvo svih, daje rezultate. Takođe, saradnja grada i Republike predstavlja pozitivan primer u nastavku razvoja društva i održavanju sportskog duha nacije – ukazao je Čučković.

Istrčavši deo uređene deonice, ministarka Marković je izrazila zadovoljstvo zbog visokog kvaliteta nove staze i pozvala sportiste i rekreativce da posete novi trening centar na otvorenom. Ona je najavila da će do 1. novembra biti postavljeno noćno osvetljenje i sprave za vežbanje, kada će staza i zvanično biti stavljena u funkciju.

Trim-staza na Košutnjaku napravljena je pre 35 godina, ali je do pre dva meseca bila potpuno oronula. Nova kružna trasa proteže se u dužinu 1.200 metara i metar i po u širinu. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.