Naslovna » BG servis » Počeli pripremni radovi na izgradnji mosta Zemun – Borča

Počeli pripremni radovi na izgradnji mosta Zemun – Borča

Na severnoj strani Dunava počela je izgradnja 800 metara pomoćnog mosta sa koga će kineski radnici već u januaru početi postavku stubova glavnog raspona mosta Zemun – Borča.

Trenutno se sa borčanske strane proverava opterećenje zemljišta, precizirali su predstavnici firme „China road and bridge corporation“, kojoj je povereno da spoji dve obale Dunava u dužini od 21 kilometar. Inženjeri istaknute kineske korporacije su najavili da će se pored pomoćnog mosta sa borčanske podići i jedan sa zemunske strane, kako bi se omogućila nesmetana izgradnja glavnog raspona mosta, sastavljenog iz tri dela. Oni su istakli da je potrebna mehanizacija, takođe, pristigla na gradilište i dodali da ne treba sumnjati da će most biti kvalitetno i na vreme urađen.

Za predhodna dva meseca podinut je kamp od 4.000 kvadrata u kome su smešteni poslovni objekti, kantina i zgrade za smeštaj radnika. U njima se trenutno nalazi oko 100 radnika, koji posle radnog vremena imaju priliku da se opuste na nekoliko sportskih terena za košarku, stoni tenis i fudbal, dok će njihov broj u špicu radova biti oko 200, najavili su investitori. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.