Naslovna » Izlasci » Pozorište » Primeni pozorište – promeni život

Primeni pozorište – promeni život

U sredu, 26. oktobra od 18.00 u KC „Rex“ (Jevrejska 16) biće predstavljen projekat „Primeni pozorište – promeni životu“ centra ApsArt i organizovan pozorišni omnibus.

Projekat Centra za pozorišna istraživanja ApsArt, koji predstavlja jednogodišnju edukaciju studenata FASPER-a (Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju) iz oblasti primenjenog pozorišta i jedinstvenu priliku za buduće specijalne pedagoge da steknu dodatne veštine i tehnike rada sa osetljivim grupama koje će koristiti u svom budućem radu.

U okviru projekta, studenti su imali prilike da istražuju metodologiju primenjenog pozorišta, učeći, kreativno se ispoljavajući i pomerajući svoje granice na pozorišnim radionicama zajedno sa decom i mladima iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine, Doma za decu i mlade ometene u mentalnom razvoju u Sremčici, i škole za gluve i oštećene sluhom – nagluve „Stefan Dečanski“.

Kao rezultat ovih radionica nastale su tri različite predstave („Da li me čuješ?“, „Zavodska bajka u četiri slike“ i „Ostrvo“), koje će posetioci imati prilike da vide u formi svojevrsnog pozorišnog omnibusa. (dub)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.