Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi FEDIS u Rakovici

Prvi FEDIS u Rakovici

Od 12. do 14. oktobra, u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica (Miloša Kranjca 7), biće održan prvi Festival domaćih igranih serija FEDIS.

Idejni tvorac i pokretač manifestacije je novinar Nenad Milenković, a reč je o jedinstvenom kulturnom događaju, prvom i jedinom u Srbiji, koji tretira domaći igrani program i od posebnog je značaja za popularizaciju ove vrste televizijskog sadržaja.

U takmičarskom delu programa biće dodeljene nagrade za najpopolarniju TV seriju, glumicu, glumca i glumački par. Nagrada „Zlatna antena“ biće dodeljena za najbolju režiju, scenario, kameru, kostim, montažu i muziku.

Festival će da otvori Velimir Bata Živojinović, koji je i predsednik Umetničkog saveta FEDIS-a. Program će početi premijernim prikazivanjem prve epziode TV serije „Budva, pjena od mora“ reditelja Milana Karadžića po tekstu Stevana Koprivice. Glavne uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Mima Karadžić, Marko Nikolić i Milorad Mandić.

Prvog dana manifestacije biće otvorena izložba fotografija sa snimanja serija „Selo gori, a baba se češlja“, „Iz iksa u iks“, „Naša mala klinika“, „Totalno novi talas“ i „Miris kiše na Balkanu“. Drugog dana biće održan koncert benda Una latina, koji će u latino aranžmanima izvesti songove iz serija „Vruć vetar“, „Bolji život“, „Otpisani“, „Kamiondžije“ i serija učesnica festivala. (dub)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.