Naslovna » Izlasci » Film » Režirajte rimejk omiljenog kultnog filma

Režirajte rimejk omiljenog kultnog filma

Prvi put je i Beograd deo svetski popularnog filmskog festivala u kome će moći da učestvuju svi ljubitelji kinematografije. „Jameson J Factory – Film za 60 sekundi“ jedinstveno je takmičenje koje svojim učesnicima pruža šansu da budu režiseri jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma i postanu deo prestižnog filmskog festivala Jameson Empire Awards u Londonu.

J Factory omogućava ljudima da budu kreativni, da se kvalitetno razonode i da za to budu nagrađeni odlaskom u London i učešćem na festivalu Jameson Empire Awards.

Učesnici imaju zadatak da snime svoju verziju kultnog filma ili scene iz filma u trajanju od 60 sekundi. Za filmove će se glasati putem zvaničnog Jameson sajta www.j-factory.rs kao i putem Jameson Srbija Facebook strane. Konačni odabir finalista, koji će biti izabrani putem interneta, izvršiće stručni žiri koga čine promoteri ovog takmičenja – Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Bojana Ordinačev, Vuk Kostić i Viktor Savić.

Učesnici mogu praviti obrade domaćih i stranih kultnih filmova, ali isključivo strani filmovi ulaze u konkurenciju za glavnu nagradu. Glavna nagrada za kreativnu obradu stranog filma je odlazak u London na Jameson Empire Awards filmski festival, dok je nagrada za obradu domaćeg filma profesionalna kamera i Jameson poklon paket.

Pobednik takmičenja biće proglašen na finalnom događaju u decembru i dobiće priliku da otputuje u London gde će se u konkurenciji sa još dvadesetoro takmičara boriti za prvo mesto na festivalu u martu 2012. godine. Da bi iskazali koliko podržavaju ovaj festival, njegovi promoteri Nebojša Glogovac i Nataša Ninković, snimili su najavni spot u kome objašnjavaju pravila takmičenja i pozivaju sve ljubitelja filma da učestvuju.

Ne morate biti profesionalac da biste postali najbolji reditelj i stali rame uz rame sa svetskim zvezdama. Jedino što je potrebno je da se dobro provedete i svoju kreativnost podelite sa drugima. (dub)