Naslovna » Porodica » Deca » Slobodan Trkulja svira bebama

Slobodan Trkulja svira bebama

U velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48), 6. novembra od 17.00, Slobodan Trkulja izvešće neobičan koncert, obojen zvucima koji su bliski bebama.

Multiinstrumentalista će svirati na jermenskiom duduku, klarinetu, tamburi, kavalu, fruli, klaviru, ali i na dečjim igračakama… Biće to šareno putovanje kroz zvučne pejzaže, neviđeno do sada. Kao instrumenti poslužiće i neke kućne rekvizite na kojima Trkuljina jednogodišnja ćerka voli da pravi buku, odnosno „svira“.

Koncert je namenjen bebama i deci predškolskog uzrasta, a nesvakidašanji je i po tome što će deca na njemu moći da sede, leže, šetaju, igraju, nameste se kako im je volja i uživaju u muzici. Posle koncerta uslediće radionica na kojoj će deca imati jedinstvenu priliku da sviraju zajedno sa Slobodanom Trkuljom. Mališani koji nemaju sklonosti prema muzici moći će svoj doživljaj sa koncerta da pretoče u neki drugi vid umetnosti (crtaju, slikaju…).

Koncert za bebe je prvi događaj ove vrste u Srbiji. Organizator je Centar za kulturu i informisanje „Kissaroo“ (Kisaru), u saradnji sa Fakultetom muzičkih umetnosti i Studentskim kulturnim centrom. Trkuljin koncert za bebe će otvoriti čitav ciklus koncerata za najmlađe, koje priprema Centar za kulturu i informisanje „Kissaroo“” kroz projekat „KONCERTiši se!“. Projekat je podržao Centar za promociju nauke i Ministarstvo nauke.

Ulaz na koncert je besplatan. (dub)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.