Naslovna » Izlasci » Izložbe » Stoka sa Istoka

Stoka sa Istoka

U Likovnoj galeriji KCB do 9. novembra otvorena je izložba Aleksandra Jestrovića Jamesdina „Stoka sa Istoka“.

Izložba srpskog umetnika mlađe generacije predstavlja treću u nizu izložbi nagrađenih autora na Oktobarskom salonu, a koju dodeljuje Kulturni centar Beograda kao organizator Oktobarskog salona.

Jamesdin je dobio nagradu na 50. Oktobarskom salonu za radove, seriju slika koje predstavljaju specifičan angažman u radu sa urbanim kontekstima u kojima autor živi. Kako je žiri obrazložio, „njegovi radovi prevazilaze okvire jednog medija i predstavljaju razliku u institucionalnom okruženju sveta umetnosti, ali i u društvenom kontekstu nastalom kao refleksija umnoženih i nesistematizovanih ličnih i kulturnih referenci“.

Odlazak u Berlin od pre dve godine, ili „The Capital of Cool“, kako ga u poslednje vreme nazivaju, umetničku prestonicu u koju su svi odnekud došli, gde se na ulici može svakog dana čuti sijaset egzotičnih jezika, polazište je za najnovije radove. Ironija, haotičnost, kontradiktornost, dvosmislenost, prve su reakcije na izložene radove. Činjenica je da su dve godine kratak period da bi se desila suštinski bitna promena u njegovom radu. U fokusu je i dalje slika čak i kada koristi medij fotografije, ready-made objekte, instalacije ili video. (dub)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.