Naslovna » BG servis » Sve više sugrađana koristi „BG voz“

Sve više sugrađana koristi „BG voz“

Po poslednjim merenjima linija gradske železnice, „BG voz“ od Pančevačkog mosta do Batajnice preveze skoro 24.000 putnika dnevno, što je znatno povećanje u odnosu na četiri meseca ranije, kada je zabeleženo oko 18.500 putnika.

Prošlog meseca bilo je 2.400 polazaka, 101 dnevno, i evidentirano je samo 19 kašnjenja od tri do osam minuta, što je nekoliko sekundi po jednom polasku. Novi gradski prevoz „BG voz“ uspostavljen je u septembru prošle godine na relaciji Novi Beograd – Zemun, a 15. aprila linija je produžena do Batajnice, rekao je Stanko Kantar iz Direkcije za javni prevoz.

Marko Tomašević koji živi na Novom Beogradu svaki dan na posao ide u stari deo grada i „BG voz“ mu znatno olakšava i ubrzava ovu deonicu.

– Dobro je što je linija produžena i do Batajnice jer mi se čini da ima sve više putnika na ovoj relaciji. Ovako je ekonomičnije, a ujedno ne razmišljam gde ću da parkiram kola, što je dodatni trošak – rekao je Marko.

Slađana Marković, student prava, svakodnevno do fakulteta koristi „BG voz“ i prezadovoljna je jer na fakultet stiže brzo i udobno.

– Za svega dvanaest minuta stižem na fakultet, a ranije mi je trebalo skoro sat vremena. Pri tom, sedim u vozu jer nema gužvi – kaže Slađana.

Radno vreme linije Pančevaki most – Batajnica je od 6.00 do 22.30 svakodnevno, sa planiranim intervalom sleđenja kompozicija od 15 minuta radnim danima, u špicevima od 6.00 do 9.00 i od 14.00 do 18.00, 30 minuta radnim danima u periodima van špica, 30 minuta subotom od 6.00 do 12.00, a 60 minuta subotom tokom ostalog dela dana i 60 minuta celodnevno nedeljom i državnim praznicima.

Na trasi od Pančevačkog mosta do Batajnice ima devet stanica i to: „Pančevački most“, „Vukov spomenik“, „Karađorđev park“, „Beograd centar – Prokop“, „Novi Beograd“, „Tošin bunar“, „Zemun“, „Zemun polje“ i „Batajnica“.

Planirano vreme vožnje po deonicama od naselja Batajnica do Zemun polja jeste šest minuta, do Zemuna 12 minuta, do Tošinog bunara 16 minuta, do Novog Beograda 22 minuta, do Prokopa 28 minuta, do Karađorđevog parka 31 minut, do Vukovog spomenika 35 minuta, do Pančevačkog mosta 38 minuta.

Linija „BG voz“ je 1. maja uključena u Integrisani tarifni sistem 1, što znači da se za prevoz koriste sve vrste karata (markice, pojedinačne karte i besplatne karte) koje važe u postojećem tarifnom sistemu. (Beoinfo)