Naslovna » Izlasci » Festivali » The Influencers u Beogradu

The Influencers u Beogradu

U KC „Grad“ (Braće Krsmanović 4), 27. i 28. oktobra, biće održan festival „The Influencers“, u sklopu programa „Beogradske nezavisne kulture – Na sopstveni pogon“.

Ovaj festival se od 2004. godine redovno realizuje u Barseloni, a od ove godine i u Beogradu u partnerstvu sa KC „Grad“. Posvećen je nekonvencionalnoj umetnosti, gerila komunikaciji i radikalnoj zabavi. Svake godine, ovaj festival, okuplja umetničke autsajdere, političke provokatore i tehnološke odmetnike u cilju predstavljanja inovativnih taktika u društvenoj kritici.

U okviru ovog festival, 27. oktobra, od 23.00, predstaviće se Grey Filаstin, аudio-vizuelni umetnik sа sedištem u Bаrseloni koji komponuje muziku sa prizvukom transnacionаlne muzike izraženih bаsova, kombinujući nаjniže frekvencije dubstepа sа visokim ritmičnim tonovima, akustičnim žičanim zvucima, glasovima i uličnim šumovima.

U okviru drugog dana festivala, u petak, 28. oktobra, od 17.00, Bani Brusadin, free lance producent i istraživač, osnivač i pokretač ovog festivala u Barseloni, predstaviće domaćoj publici manifestaciju i pokušaće da objasni polje delovanja koje je vezano za medij gde se susreću umetnost, digitalne tehnologije, popularna kultura i politika.

Od 19.00, planiran je panel na temu „Da li je to umetnost ili post-digitalni folklor 21. veka?“ o položaju nekonvencionalnih kulturnih praksi u našem društvu, o umetnosti, propagandi, mitovima, subverziji, subkulturnoj epici i načinom bavljenja njima u lokalnom i u globalnom kontekstu, izvan i u sklopu kulturnih institucija. Gosti ovog panela, pored Banija Brusadina, biće Pavle Ćosić – iz organizacije „Kornet“, Isidora Ilić i Boško Prostran – koji čine umetnički duo „Doplgenger“, Aleksandra Petković – TkV, Dejan Nikolić – iz redakcije njuz.net.

Festival se nastavlja i duboko u noć, sa ekspedicijskim događajem tajne večere, za koji je potrebno da se zainteresovani prijave na email adresu: influencers@culturalfront.net, a učesnici tajne večere se biraju tajnim izvlačenjem.

Svi događaju su besplatni. (dub)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.