Naslovna » BG svaštara » Promocije » „Vesela bolnica“ Crvenog krsta Beograda

„Vesela bolnica“ Crvenog krsta Beograda

Crveni krst Beograda od 2002. godine realizuje program „Vesela bolnica“. Tokom godina mladi volonteri Crvenog krsta u beogradskim bolnicama nedeljno organizuju zabavne susrete sa decom koja su na lečenju. Promovisan je „Priručnik za volontere“ i samim tim pozvani su zainteresovani za učešće u ovom programu.

Sada se sa volonterima Crvenog krsta druže deca u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, Institutu za majku i dete, KBC „Zvezdara“ (bolnici „Olga Dedijer“), Ortopedskoj bolnici „Banjica“ i u Kliničko-bolničkom centru „Zemun“. U program je uključeno osamdesetoro mladih – učenika i studenata iz organizacija Crvenog krsta Savski venac, Palilula, Stari grad, Zemun, Rakovica i Novi Beograd. Godišnje u radionicama učestvuje 3.000 dece i roditelja. Učesnici programa – volonteri Crvenog krsta završili su prethodno obuku za rad sa decom na bolničkom lečenju.

Program je podržavao Sekretarijat za zdravstvo, a sada je donator španski Crveni krst koji je omogućio i štampanje Priručnika za volontere. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.