Naslovna » Izlasci » Film » Vinks: Čarobna avantura

Vinks: Čarobna avantura

Animirani, nezavisni film „Vinks: Čarobna avantura“ od 17. oktobra prikazivaće se na Kids Festu, a od 20. oktobra biće na repertoarima bioskopa Kolosej, Ster, Tuckwood, Roda, Dvorana Doma sindikata i novosadske Arene.

Reditelj je Iginio Straffi, a glasove su pozajmili Letizia Ciampa, Perla Liberatori, Ilaria Latini, Gemma Donati, Laura Lenghi. Kod nas će se prikazivati u sinhronizovanoj verziji kao i u 3D tehnici.

Proslava za početak nove školske godine je u toku u Alfa školi za Vile, kada je zabava iznenada prekinuta od strane Ajsi, Darsi, Stormi i zlih Triksica. Bez Blum, Vinksice su prisiljene da reše haos koji su veštice napravile prekidanjem zabave i krađom tajanstvenog predmeta. U međuvremenu, Blum je u Dominu gde uživa u svom novom životu kao princeza. Konačno je pronašla roditelje, a Skaj je zaprosio.

Međutim, nije zlato sve što sija, i tri drevne veštice vratile su se da uznemiravaju Stelu, Lejlu, Tehnu, Muzu, Floru i Blum. Povrh toga, Erendor, Skajev otac, zabranjuje mu da se oženi princezom Domina. Mračna tajna visi iznad kraljevstva Eraklion i sad je vreme da je Skaj, zakoniti vladar kraljevstva, otkrije.

U međuvremenu, uz pomoć Triksica, drevne veštice su uspele da pronađu Drvo života koje održava ravnotežu između pozitivne i negativne magije. One su uspele da razbiju tu ravnotežu moćnom vradžbinom i da isisaju dobru energiju iz Medžiksa. Sada bez moći, Blum i njene drugarice moraće još jednom da se suoče s vešticama, simbolom zla. Da li će naše heroine uspeti da vrate ravnotežu u magičnu dimenziju? I koja je to tajna koja sprečava Skaja i Blum da budu zajedno? Da li će njihova ljubav preživeti ovaj test? (dub)