Naslovna » Porodica » Deca » Aukcija crteža i slika dece iz domova

Aukcija crteža i slika dece iz domova

Aukcija crteža i slika dece iz domova bez roditeljskog staranja biće održana 16. novembra od 16.00 u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograda (Takovska 8).

Izložba je proizvod rada u likovnim kolonijama koje je organizovao Fond „Savremena deca“. Prikupljena sredstva biće upotrebljena za nastavak radionica ovog fonda. Deci bez roditeljskog staranja pružena je prilika da na kvalitetan i kreativan način ispune slobodno vreme učeći veštinu slikarskih tehnika od akademskih slikara i studenata Fakulteta likovnih umetnosti.

Posle prodaje svojih slika sa izložbe „B. FISH“, koja je održana u Beogradu 2008. godine, slikarka Jovana Tomanović osnovala je Fond „Savremena deca“, a zatim i organizovala niz likovnih radionica u beogradskim domovima za decu bez roditeljskog staranja. Osnovan sa željom da se obezbede finansijska sredstva za sprovođenje likovnih aktivnosti i njihov kontinuitet, fond omogućava kupovinu materijala za likovnu praksu, organizovanje slikarskih kolonija i pomoć deci u daljem akademskom školovanju. (Beoinfo)