Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Beograd kao City break

Beograd kao City break

Beograd je grad koji se menja i razvija ubrzanim tempom. Grad u kojem je svako dobrodošao. Grad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Beograd – grad kulture, Beograd – pun inspiracije, grad za sport i opuštanje, grad festivala i muzike, Beograd – najbolji noćni život i zabava u Evropi… neiscrpan izvor energije. Sjaj Beograda na raskršću evropskog preporoda slavi bogatu mešavinu kulture, arhitekture, prirodne kombinacije orijentalnih strasti i evropske prefinjenosti.

Beograd je danas veoma živ i prepun pozitivnih ljudi, energije, ljubavi, radosti, osmeha, uzdaha i zvukova. Beograd je grad u koji se svako vraća sa razlogom!

Zakoračite u beogradske atrakcije. Izaberite jednu od naših tura razgledanja grada. Provozajte se biciklom i zaustavite se na nekom osveženju. Osetite energiju mladih i učestvujte u nekom od brojnih događaja. Opustite se, večerajte u nekom od restorana na reci ili u nekoj od živih, beogradskih ulica. Proverite našu klupsku scenu. Probajte prirodne proizvode na zelenim pijacama Beograda. Jednostavno, uživajte u Beogradu.

A ako želite da sve ovo neko drugi organizuje za vas, posetite www.yuta.rs.

Kul Beograd
Beograd nastavlja da privlači ljude koje svi gradovi žele da privuku – mlade, obrazovane, ambiciozne, širokih shvatanja, otvorene. Zbog čega je Beograd postao atraktivan, šta su aktuelni trendovi?

Kul saveti
Zvanično pismo u Srbiji je srpska ćirilica. Ulice i većina institucija, označeni su ćirilicom. Zbog istorijskog značaja mnogih ulica u Beogradu, u poslednjih nekoliko godina, imena su se menjala. Ako se ne snađete sa nazivima na ćirilici, pitajte mlade ljude. Skoro svi govore jedan od svetskih jezika.

Beograđani vole da se druže i piju kafu. Zato im se obavezno pridružite u nekom od kul kafića, da li će to biti na Beogradskoj tvrđavi, nekom od kafića u Strahinjića Bana ili nekom trećem mestu, svejedno je.

Trasa tramvaja 2 pravi krug oko najužeg centra grada – to je ujedno i najbolji način da brzo upoznate Beograd!

Beogradska filharmonija je glavno odredište svih Beograđana koji vole klasičnu muziku. Zato, kada ste u gradu, proverite program na adresi www.bgf.co.rs.

Srbi su ludi za košarkom i fudbalom. Obavezno posetite neku košarkašku ili fudbalsku utakmicu, za vreme boravka u Beogradu i osetite strast navijanja. Više informacija na adresama www.crvenazvezdafk.com i www.partizan.rs.

Krenite u potragu za pekarama i poslastičarnicama, vaš trud biće nagrađen! Prošetajte se Balkanskom ulicom i potražite šešir u nekoj od prodavnica starih zanata koje su uspele da prežive modernizaciju. Pronađite ćošak Salvadora Dalija na uglu na Dorćolu, jedan od doprinosa lokalnih kreativaca gradu.

Posetite Jugoslovensku kinoteku, zato što poseduje jednu od najbogatijih zbirki filmova u svetu. U sali se svakodnevno održavaju projekcije filmskih klasika. Ako ste ljubitelj filma, proverite njihove nedeljne programe na adresi kinoteka.org.rs.

Pronađite beogradske murale, tri najupečatljivija su Blu, M-Grad i Valerio Berruti.

Većina kafića ima besplatan bežični internet.

Najave skoro svih događaja u Beogradu pronađite na sajtu www.danubeogradu.rs! (TOB)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.