Naslovna » Izlasci » Sport » Beograd se uveliko priprema za Svetski kup u veslanju

Beograd se uveliko priprema za Svetski kup u veslanju

Srpska prestonica se uveliko priprema za organizaciju Svetskog kupa u veslanju, koji će biti održan u maju 2012. godine na Adi Ciganliji.

Sredstvima grada Beograda nabavljena je oprema za potrebe održavanja kajakaških i veslačkih takmičenja, kao i treninga, ukazao je direktor Javnog preduzeća „Ada Ciganlija“ Zoran Gajić. On je podsetio da će na takmičenju nastupiti oko 50 reprezentacija iz celog sveta i 1.500 takmičara, što ga svrstava u najznačajnije i najmasovnije veslačko takmičenje koje se ikada održalo u Beogradu.

– Posebno nas raduje učešće takmičara u četiri paraolimpijske discipline budući da je Ada Ciganlija izletište koje je gotovo u potpunosti prilagođeno osobama sa invaliditetom – istakao je Gajić.

Kada je reč o opremi, on je precizirao da je u poslednjoj nabavci obezbeđen splav za izlazak takmičara na stazu, uz rekonstrukciju dva postojeća splava u iste svrhe. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.