Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski festival igre 2012: Sveta čudovišta

Beogradski festival igre 2012: Sveta čudovišta

Najavljujući deveto izdanje, od 28. marta do 12. aprila 2012. godine, Beogradski festival igre predstavlja petnaest vrhunskih plesnih produkcija, autora i izvođača koji u svetu mesecima unapred rasprodaju sale.

Posle višedecenijskog izostanka, Srbija danas uživa zavidnu poziciju na svetskoj plesnoj mapi, jer najzanimljiviji deo inostranih plesnih naslova svakog aprila stiže i na naše pozornice. Dobra tradicija je nemerljivo uticala na formiranje domaće publike, shvatanje i vrednovanje igre u zemlji i regionu, ali i uspostavljanje visokih umetničkih standarda. Berlinski magazin „BalletTanz“ opisuje beogradsku plesnu manifestaciju kao „najreferentniji presek aktuelnog“, što je i definicija programa koji nas očekuje. Ako tome dodate imena poput Silvi Gilem, Akrama Kana, Aleksandera Ekmana, Hofeša Šehtera, Edvarda Loka, Josija Berga, Emanuela Gata, Pola Lajtfuta, Kristal Pajt… bićete sigurni da je velika igra pred nama. Ne propustite je!

Karte za predstavu „Sveta čudovišta“, u kojoj se pojavljuju dve velike zvezde plesnog univerzuma – Silvi Gilem i Akram Kan, odnedavno su u prodaji, i to na blagajnama Opere Madlenianum u Zemunu i u Knez Mihailovoj, po pretprodajnoj ceni (u ograničenom broju), od 1.900 i 2.200 dinara. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.