Naslovna » Izlasci » Sport » Dani osoba sa invaliditetom na Zvezdari

Dani osoba sa invaliditetom na Zvezdari

Sportski dan za osobe sa invaliditetom održan je juče u dvorani SC „Olimp“, u okviru manifestacije „Dani osoba sa invaliditetom na Zvezdari“, koja će trajati do 3. decembra.

Učestvovali su Teniski klub za OSI Beograd, Klub sedeće odbojke „Smeč“, Džudo klub „Olimp“, Klub za košarku u kolicima „Dunav“, Sportski klub „Pobeda“, Društvo za dečju i cerebralnu paralizu Zvezdara, Društvo za pomoć MNRO, Dnevni boravak za decu ometenu u razvoju u Šekspirovoj, Udruženje „Sve je moguće“, Udruženje „Živimo zajedno“, Škola učenika oštećenog sluha „Radivoj Popović“ i studenti Fakulteta za sport koji su angažovani kao asistenti.

Podršku takmičarima dali su legendarni košarkaš Žarko Paspalj i višestruki šampion u stonom tenisu Aleksandar Karakašević. Discipline u kojima se više desetina učesnika oprobalo bile su: stoni tenis, sedeća odbojka, košarka u kolicima, gol bal, džudo, mačevanje, boćanje, pikado, šah, viseća kugla, pločice i poligon koordinacije.

Sloganom „Život je lep, učestvuj u njemu“ organizatori i učesnici su pokazali entuzijazam i energiju, ali i potrebu za što više ovakvih susreta, u kojima dominiraju sport i druženje. Reči Žarka Paspalja „Vi ste pravi šampioni velikog srca“ dale su podstrek učesnicima i pokazale značaj podrške vrhunskih sportista u motivaciji osoba sa invaliditetom.

Organizator manifestacije bio je Sportski klub za osobe sa invaliditetom, uz pomoć Gradske opštine Zvezdara, Kancelarije za pomoć osobama sa invaliditetom i Sportskog centra „Olimp“, a uz stručnu pomoć Saveza za sport i rekreaciju invalida Beograda i podršku Skupštine grada Beograda.

Damas, 30. novembra od 14.00, u Sava centru biće održana prodajna izložba rukotvorina „Stvaralaštvo i kreativnost osoba sa invaliditetom“, a na istom mestu od 19.30 planiran je humanitarni koncert Nacionalnog ansambla Kolo. U DKCB, u subotu 3. decembra od 14.00, biće priređen program „Kultura za sve“ (modna revija dece sa invaliditetom, izložba slika, rukotvorina, scenski nastupi…), dok će iste večeri od 17.00 u UK „Vuk“ biti odigrane predstave „Čarobna zemlja“ (mjuzikl u izvođenju Sportskog društva za decu i omladinu sa posebnim potrebama iz Kruševca) i „Oko sebe se okreni“ (Marjan Jurić i Studio glume „Dve besne gliste“). (danubeogradu.rs)