Naslovna » Izlasci » Film » Dug (The Debt)

Dug (The Debt)

Film „Dug“ premijerno će biti prikazan na Cinemaniji 2. novembra od 21.30 i reprizno 3. novembra od 14.00, a od 24. novembra biće na redovnim bioskopskim repertoarima.

Ovo je priča o Rejčel Singer, bivšem agentu Mosada koja je nastojala da uhvati i izvede na suđenje ozloglašenog nacistu, ratnog zločinca – Hirurga iz Birkenoa (Aušvic) – u tajnoj izraelskoj misiji koja se završila njegovom smrću na ulicama Istočnog Berlina. Sada, 30 godina kasnije, pojavljuje se čovek koji tvrdi da je taj doktor, i Rejčel mora da ode u Istočnu Evropu da razotkrije istinu. Preplavljena uznemirujućim sećanjima sebe iz mlađih dana i njena dva prijatelja agenta, i dalje slavljena heroina moraće ponovo da proživi traumu tih događaja i da izmiri dugove.

Kad se izraelski dugometražni film „Ha-Hov“ („Dug“), u režiji Asafa Bernstina, pojavio 2007. godine, ovaj triler je dobio četiri nominacije za izraelski ekvivalent Oskaru. Film je odmah bio prodat za distribuciju po stranim zemljama zbog „originalne priče koja je ukombinovana sa pravim triler zapletom o agentima Mosada na misiji; Mosad je institucija, jedna od najboljih na svetu za špijunažu i najpoznatija obaveštajna služba, a film je autentičan po tom pitanju“, kaže producent Evan. (danubeogradu.rs)

Režija: John Madden
Uloge: Helen Mirren, Sam Worthington, Jessica Chastain, Jesper Christensen, Marton Csokas, Ciaran Hinds, Tom Wilkinson
Žanr: drama
Scenario: Matthew Vaughn, Jane Goldman i Peter Straughan
Studio: Universal