Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Van okvira / Off Frame

Festival Van okvira / Off Frame

Od 4. do 10. decembra biće održan Festival „Van okvira / Off Frame“ u UK „Vuk Karadžić“, KC „Rex“, prostorijama Dah teatra, Malom pozorištu „Duško Radović“ i ApsArt Pozorištu zajednice.

Okupiće se stvaraoci koji kroz pozorišnu umetnost govore o važnim društvenim pitanjima: nasilju, isključenosti/uključenosti osoba sa invaliditetom u društvenu zajednicu, problemima maloletnih osuđenika, posledicama ratova 1991-1999, izazovima pred kojima se nalaze savremeni muškarac i žena, mogućnostima pozorišnog rada sa starim osobama i decom itd.

Na festivalu će biti izvedeno deset pozorišnih predstava, pretežno nezavisne produkcije, iz Srbije, sa prostora bivše Jugoslavije, kao i iz Mađarske, Rumunije i Bugarske, koje se bave temama prava osoba sa invaliditetom, ratnih veterana i drugih marginalizovanih grupa. Pored toga, biće organizovani okrugli stolovi o društveno važnim pitanjima, kao i radionice na kojima će učesnici moći da steknu iskustva o radu sa osetljivim grupama u okviru savremenog teatra.

Pogledajte program: Off Frame Festival! (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.