Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » French Kiss

French Kiss

U Domu omladine Beograda (Makedonska 22), 17. novembra od 20.00, biće održan koncert tri francuske pevačice u okviru turneje „French Kiss“.

Turnejom French Kiss, od 2009. godine predstavlja se po svetu ono najnovije sa francuske scene. Projekat je zamišljen tako da promoviše novu muziku afirmisanih pop, rock i folk jazz pevačica u akustičnoj verziji, uz gitare i harmoniku. U prestonici će gostovati Paulice Croze (Polin Kroz), Pauline Paris (Polin Paris) i Belle du Berry (Bel di Beri).

Ko je uživao u muzici Zaz i u Nouvelle Vague, sigurno će ispratiti čudesan i nežni glas Krozove, koja je odavno na sceni nove francuske šansone. Ovim nastupom promovisaće novi album koji će se pojaviti u prodaji za nekoliko meseci. Stil Polin Paris mešavina je bosa nove, bluza, roka i regea. Upečatljivi tekstovi u kombinaciji sa zanimljivim fusionom vode kroz čitav spektar veoma snažnih emocija.

Poznata francuska pevačica Bel di Beri dostigla je svetsku slavu pevajući i pišući tekstove za bend Paris Combo. Pre dve godine započela je solo karijeru i postigla veliki uspeh. Njene jazzy pesme vrše veoma veliki uticaj na mlađe francuske pevačice novog talasa francuske šansone, poput Zaz. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.