Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Glenn Miller Orchestra u Sava centru

Glenn Miller Orchestra u Sava centru

U Velikoj sali Sava centra (Milentija Popovića 9), 18. januara 2012. godine od 20.30, nastupiće Glenn Miller Orchestra u okviru turneje „In the Miller Mood“. Cene ulaznica su 1.500, 1.800, 2.200 i 2.600 dinara.

Ovim nastupom orkestar „nadograđuje“ turneju „Evergreens in swing“ koja je postigla ogroman uspeh i koja je punila dvorane u 17 država Evrope i u okviru koje su imali 260 nastupa.

Glavni fokus muzičkog programa, naravno, i dalje ostaje na Milerovim kompozicijama i njegovom jedinstvenom zvuku koji je stvorio i koji ga je pozicionirao kao idola svoga vremena, dok se kao novina turneje ogleda u omažu drugim bend liderima kao što su Woody Herman, Count Basie i Harry James, ali i podsećanje na Ellu Fitzgerald kao najbolju swing pevačicu svih vremena.

Tako će kompozicije poput ‘’In the Mood’’, ‘’Moonlight Serenade’’, ‘’String of Pearls’’, ‘’Little Brown Jug’’, ‘’Stairway to the Star’’ ili ‘’Somewhere Over the Rainbow’’ doneti dašak tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka. Dirigent Glenn Miller Orchestra je Wil Salden još od 1990., kada ga je na Brodveju u Njujorku predsednik Glenn Miller Productions Inc, gospodin David Mackay, Jr. imenovao kao vođu Glenn Miller Orchestra za Evropu. Od tada kreću turneje po rasprodanim salama širom Evrope i sa čak 200 koncerata godišnje što ih svrstava u jedan od najaktivnijih orkestara na svetu. (danubeogradu.rs)