Naslovna » Izlasci » Izložbe » Grad i ekološki prevoz

Grad i ekološki prevoz

Od 8. novembra do 10. decembra u Francuskom institutu (Knez Mihailova 31) biće otvorena izložba „Grad i ekološki prevoz: Metro, tramvaj…“.

Fotografije, filmovi i pedagoške table predstaviće neka rešenja gradskog prevoza koja mogu da koriste moderni gradovi kako bi uspešno uskladili lakši protok saobraćaja sa istovremenim smanjenjem proizvodnje ugljen-dioksida. Izložba predstavlja različite već realizovane projekte kao i projekte koji se upravo ostvaruju širom sveta, kao trajna rešenja za gradski prevoz a u skladu sa imperativima modernog grada.

Po drugi put zaredom, Francuski Institut u saradnji sa partnerima organizuje „Mesec francusko-srpske naučne saradnje“, manifestaciju koja ima za cilj približavanje nauke širokoj javnosti. Ove godine, manifestacija će se sastojati od dve izložbe (gorepomenuta i druga u Nišu na temu „šuma“), projekcije dokumentarnih filmova (takođe u Nišu), kao i predstave i radionice za decu i mlade u izvođenju dva udruženja iz Francuske „Atomes crochus“ i „Paris-Montagne“ u okviru Festivala nauke od 2. do 4. decembra (www.festivalnauke.rs), i na kraju dva predavanja g. Tjerija Godena, predsednika udruženja „Prospektiva 2100“, 6. decembra u Novom Sadu i 7. decembra u Beogradu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.