Naslovna » BG špijun » Jazzin festival u Novom Sadu

Jazzin festival u Novom Sadu

Prvo izdanje Jazzin festivala, na kome će se predstaviti mladi muzičari iz Beograda, Novog Sada, Rume, Niša i Subotice, biće održano 5. i 6. novembra u novosadskom Omladinskom centru CK13 (Vojvode Bojovića 13).

Festival u organizaciji Kamernog pozorišta muzike „Ogledalo“ iz Novog Sada i sajta Jazzin.rs solo tačkom će otvoriti pevačica Tanja Đurić iz Rume, a pored nje će nastupiti četiri benda – The Birdland Project (Subotica), Nikola Stajić Quintet (Beograd), Mr. New Trio & Guests (Novi Sad), i JazzbookA (Niš).

Jazzin festival zamišljen je kao događaj na kome će biti promovisani domaći muzičari prevashodno srednjoškolskog i univerzitetskog uzrasta.

„U poslednjih nekoliko godina sve je više međunarodnih džez festivala u Srbiji, koji u trci za budžetom i atraktivnim programom uglavnom ne posvećuju preveliku pažnju najmlađim naraštajima ove muzike. S druge strane, zbog nemogućnosti sticanja adekvatnog obrazovanja u zemlji, mnogi mladi džezeri se opredeljuju za školovanje u inostranstvu. Cilj Jazzin festivala je da animira javnost i podrži scenu u nastanku, koja će činiti okosnicu nekih budućih izdanja velikih srpskih džez festivala“, objašnjava Nikola Marković, urednik programa festivala i sajta Jazzin.rs.

Cena ulaznice je 100 dinara za jedno veče, i prodavaće se na licu mesta neposredno pre i za vreme održavanja koncerata. (danubeogradu.rs)

PROGRAM

Subota, 5. novembar
(20.30) Tanja Đurić
(21.00) The Birdland Project
(22.00) Nikola Stajić Quintet

Nedelja, 6. novembar
(20.30) Mr. New Trio & Guests
(21.30) JazzbookA