Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Jesenji inkluzivni bazar rukotvorina

Jesenji inkluzivni bazar rukotvorina

U Kući Đure Jakšića (Skadarska 34), 19. i 20. novembra od 14.00 do 22.00, biće održan Jesenji inkluzivni bazar rukotvorina „h.ART@FAKT 4“, u organizaciji Galerije Alt i Udruženja građana KOD.

Kao i na prethodnim bazarima, organizatori će pokušati da doprinesu vidljivosti i socijalnoj osetljivosti stvaralaštva društveno marginalizovanih grupa, pre svega, osoba sa invaliditetom, kao i nezaposlenih žena, kreativnih pojedinaca i grupa.

Gabriela Vasić iz Galerije Alt kaže:
– Želja nam je da podsetimo da smo svi ravnopravni i društveno korisni, ali da su mnogi među nama, potpuno nepravedno, marginalizovani, isključeni iz društva i apsolutno zapostavljeni. Pokušaćemo da probudimo svest i savest svih onih koji su najpozvaniji da utiču na to da se marginalizacija ugroženih grupa i pojedinaca tretira kao ključni problem ovog društva, a ne kao sporedna stvar koja se dešava drugima. U najbeogradskijoj ulici, svečano odevenoj u najčarobnije boje jeseni, pokazaćemo šta sve mogu kreativnost, mašta i vredne ruke. Naši izlagači pokazaće vam kako se mašta oblikuje u darove, kada se daruje od srca i s ljubavlju!

Na jednom mestu će se naći umetnici i samouki stvaraoci, moderni predmeti i tradicionalni. Biće predstavljeni stvaraoci unikatnih rukotvorina savremenog, etno i eko dizajna; biće izložene slike, grafike, nakit, keramika, asesoar, odeća, predmeti za kućnu dekoraciju, ručno rađena kozmetika.

Na bazaru će biti 90 % nezaposlenih lica koji se svojim stvaralaštvom bore za egzistenciju. Učestvovaće i ugrožene grupe: Cenar OSI Paraćin, Fair Fund, Jazas, ali i Udruženje za očuvanje kulturne tradicije „Panonke“, nekoliko neformalnih grupa kreativaca i pojedinci. Projekat je podržala Opština Stari grad. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.