Naslovna » Porodica » Deca » Koncert za vanzemaljce

Koncert za vanzemaljce

Da li vanzemaljci postoje i gde žive, kako izgledaju, imaju li uopšte uši, mogu li da čuju muziku i kakvu muziku vole, biće otkriveno na „Koncertu za vanzemaljce“. Ovaj posve neobičan koncert za decu izvešće 11. decembra od 17.00 u Velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48) profesori Fakulteta muzičkih umetnosti.

Na repertoaru će biti muzika sa „Zlatne ploče“ koju je NASA 1977. godine poslala u svemir, u nadi da će muzika Zemlje tamo naći svoje slušaoce. Neda Hofman (klavir), Srđan Sretenović (violončelo) i Nebojša Maksimović (klavir) sviraće Italijansku svitu Igora Stravinskog, Bahov Preludijum iz Prve svite za čelo i drugi stav Mocartove Sonate za klavir u C-duru.

Posle koncerta će imati priliku da, zajedno sa profesorima FMU, komponuju i sviraju muziku za vanzemaljce. Deca koja ne žele da se bave muzikom moći će da crtaju vanzemaljce ili da i sami budu vanzemaljci.

Koncert je namenjen deci uzrasta između pet i deset godina, a radi posebnog užitka mališani mogu da dođu na koncert maskirani u vanzemaljce ili svemirce.

„Koncert za vanzemaljce“ je drugi u ciklusu koncerata za najmlađe koje organizuje Centar za kulturu i informisanje „Kissaroo“ (Kisaru) u saradnji sa Fakultetom muzičkih umetnosti i Studentskim kulturnim centrom. Projekat „KONCERTiši se!“ podržao je Centar za promociju nauke.

„Kissaroo“ koncerti su poznati po pravoj uživanciji – na njima deca mogu da sede, leže, nameste se kako im je volja i uživaju u muzici. Baš tako će biti i na „Koncertu za vanzemaljce“.

Budući da je kapacitet Velike dvorane ograničen, iz bezbednosnih razloga na koncert će moći da se uđe isključivo sa ulaznicom. Besplatne karte deliće se na blagajni SKC-a nedelju dana pred događaj. Jedna karta važiće za jednu odraslu osobu i troje dece.

Koncert je pristupačan i deci u kolicima. Studentski kulturni centar poseduje rampu koja vodi do Velike dvorane. Organizatori mole roditelje da se blagovremeno jave na broj telefona 063/8132-504, ukoliko je potrebno otvoriti ovaj ulaz. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.