Naslovna » BG servis » Kontejneri za reciklažni otpad u Novom Beogradu

Kontejneri za reciklažni otpad u Novom Beogradu

Opština Novi Beograd i kompanija „Božić i sinovi“ od 17. novembra postaviće nekoliko kontejnera za reciklažni otpad, a prihod od prodaje reciklažnog materijala namenjen je Fondu „Bitka za bebe“.

U četvrtak u 13.00, ispred zgrade opštine Novi Beograd, na Dan podrške prevremeno rođenim bebama i na Svetski dan ekoloških pokreta, biće postavljen prvi kontejner.

Ideja je da se stanarima novobeogradskih blokova omogući da se reše nagomilanog električnog i elektronskog otpada, starih štednjaka, frižidera, televizora, radio aparata, telefona, kablova, baterija, klima uređaja, tostera, miksera, tastatura, faks mašina, monitora, igračaka… svih pokvarenih uređaja i predmeta koji su ikada radili na struju ili baterije.

„BiS Reciklažni centar“, ovlašćeni operater za reciklažu ove vrste otpada sav sakupljeni otpad otkupljivaće, a novac će biti uplaćen u novoosnovani Fond „Bitka za bebe“. Građani će otpad odlagati u posebno brendirane kontejnere koji će, po lokacijskom rasporedu i redosledu, biti postavljeni u namenskim prostorijama u ulazima novobeogradskih zgrada. (danubeogradu.rs)